Toimitilat

Opaskoirakoulun tilat sijaitsevat sekä Helsingin että Kuopion välittömässä läheisyydessä, kuitenkin maaseudun rauhassa. Ympäristössä on runsaasti tilaa liikkua vapaasti, joten koirat saavat rentoutua pitkän koulupäivän jälkeen.

 • Kuopio

  Responsive imageKuopion tilat sijaitsevat Kurkimäessä, vain puolen tunnin ajomatkan päässä torilta. Tilat on alunperinkin rakennettu koirien majoitusta varten, joten ne täyttävät valmiiksi jo kaikki standardit.

  Sisätilat ovat lämpimät ja vedottomat. Koirat pyritään sijoittamaan pareittain, jotta niillä on sopivasti seuraa toisistaan. Yksilölliset vaatimukset otetaan aina huomioon. Tilat on myös eriytetty muista tiloista, jotta minimoidaan kaikki stressiä aiheuttavat häiriöt.

  Sisätiloista on suora yhteys ulkotarhaan, jonne on koirat pääsevat kulkemaan täysin vapaasti. Tarhojen hygieniasta pidetään erityistä huolta.

 • Pääkaupunkiseutu

  Responsive imageMyös pääkaupunkiseudun sijaitsevat vain puolen tunnin matkan päässä Helsingin keskustasta. Tilat on muutettu vastaamaan eläinsuojelulain vaatimukset.

  Sisätilat ovat myös lämpimät ja vedottomat. Koirat ovat näissäkin tiloissa pareittain ja koko ryhmässä on maksimissaan neljä koiraa. Kaikenlainen stressi ja tarttuvien tautien riskit on minimoitu. Koirilla on kuitenkin koko ajan seuraa toisistaan ja saavat toteuttaa lajin mukaista käyttäytymistä.

  Myös näistä tiloista vapaa pääsy isoon ulkotarhaan, joten koirat saavat on pystyvät vapaasti toimittamaan tarpeitaan.

 • Koulutusaika

  Responsive imageKaikessa toiminnassamme kiinnitämme erityistä huomioon turvallisuuteen. Näin myös koulutettavien koirien työolot on järjestetty siten, että sekä fyysinen että henkinen kunto säilyy koko koulutuksen ajan ja huipputasolla. Toisaalta tulevan työnsä vuoksi koirien tulee sietää monenlaisia olosuhteita, joten tämä n. puolen vuoden tarha-aika on erittäin hyvä "korvien väli"-testi: vain vahvimmat koirat selviävät vaativasta koulutuksesta.

  Koulutusryhmien jakaminen kouluttajien kesken on osoittautunut erittäin toimivaksi järjestelmäksi, näin sekä kouluttajien että koulutettavien yksilölliset ominaisuudet pystytään hyödyntämään mahdollisimman hyvin, mikä on tärkeää esim. tulevaa käyttäjää mietittäessä.

  Rankan koulutuksen vastapainoksi koirille pystytään näillä järjestelyillä antamaan mahdollisuus koirille lajin mukaiseen käyttäytymiseen. Isojen ulkotarhojen lisäksi ympäristössä on runsaasti tilaa liikkua vapaana, jolloin koirat saavat purkaa ylimääräistä energiaa ja saavat nauttia toistensa seurasta. Kaikki tämä vähentää ylimääräistä stressiä ja sekä parantaa ja lyhentää koulutusaikaa.

Kuljetuskalustossa koirien hyvinvointiin on kiinnitetty erityistä huomiota.

Kouluttajien ajoneuvossa on sekä lisätuulettimet että -lämmittimet (termostaattiohjaus), tällä tavalla sisäilma pysyy sekä raikkaana että tasalämpöisenä. Koirat myös pääsevät aina kuivumaan koulutuspäivän aikana.Suomen Opaskoirakoulu

Suomen Opaskoirakoulu on perustettu 2007. Ensimmäiset opaskoirat luovutettiin 2012 kansainvälisenä opaskoirapäivänä. Kaikkiaan koulun kouluttamia opaskoiria on lähes jokaisen sairaanhoitopiirin alueella jo n. viisikymmentä.

Ota yhteyttä

Suomen Opaskoirakoulu
Snellmaninkatu 21
70100 KUOPIO
P: 0440-564 406