Opaskoirakoulun tiimi

Suomen Opaskoirakoulun tiimi on timantin kova. Kaikilla jäsenillä on vankka kokemus niin koirista kuin elämästäkin.

 • Sakari Pekkanen, koulun johtaja

  Responsive imageSakarilla on jo yli 30 vuoden kokemus erilaisten yritysten johtamisesta. Kokemus on valttia sillä, opaskoirien kouluttaminen on pitkäjännitteistä työtä ja vaatii, että taustatoimintojen pitää olla kunnossa. Koulun pitää vastata opaskoirasta koko tämän käyttöiän ajan, jopa yli kymmenen vuotta.

  Koirakokemusta Sakarilla on yli 10 vuoden opaskoirakoulun johtamisen lisäksi omista koirista. Koirat ovat olleet aina sydäntä lähellä.

  Sakarin tehtävänä on huolehtia, että Opaskoirakoulun palveluita tuotetaan pitkäjänteisesti ja taloudellisesti kestävällä tavalla.

 • Tom Jaatinen, johtava kouluttaja

  Responsive imageEnsimmäiset Tomin kouluttamat opaskoirat aloittivat työnsä jo 1980-luvulla, nyt Tomilla on takana jo usean kymmenen opaskoiran kouluttaminen valmiiksi oppaiksi.

  Johtavana kouluttajana Tom vastaa, että jokainen Opaskoirakoulun kouluttama koira täyttää opaskoirilta vaadittavat tiukat vaatimukset niin terveyden, osaamisen, kykenemisen kuin toimivuuden osalta. Aktiivisen kouluttajapanoksen lisäksi Tom vastaa yhteydenpidosta käyttäjiin sekä sosiaali- että terveysalan toimijoihin.

 • Roosa Haataja, kouluttaja

  Responsive imageRoosa on aloittanut kouluttajaharjoittelijana 2020 ja on opiskellut työn ohessa näkövammaistyön erityisasiantuntijaksi. Nyt on jo kokenut kouluttaja ja kouluttanut useita oppaita valmiiksi töihin.Suomen Opaskoirakoulu

Suomen Opaskoirakoulu on perustettu 2007. Ensimmäiset opaskoirat luovutettiin 2012 kansainvälisenä opaskoirapäivänä. Kaikkiaan koulun kouluttamia opaskoiria on lähes jokaisen sairaanhoitopiirin alueella jo n. 80.

Ota yhteyttä

Suomen Opaskoirakoulu
Snellmaninkatu 21
70100 KUOPIO
P: 0440-564 406