Opaskoirakoiden täydennyskoulutus

Täydennyskoulutus koiran ensimmäisen käyttövuoden aikana kuuluu ns. peruspakettiin, jonka opaskoiran rahoittaja kustantaa. Koulutus suoritetaan silloin koiran kouluttaneen kouluttajan suorittamana tai valvomana.

Yhteistyökurssin yhteydessä tai heti sen jälkeen jälkeen astuvat vapaaehtoista työtä opaskoirankäyttäjien hyväksi tekevät ”peesarit” mukaan kuvioihin. Ennen pitkää peesarit voivat jatkaa liikkumisharjoituksia ja heidän avullaan on hyvä harjoitella mm. uusia kulkureittejä. Peesarit ovat opaskoirankäyttäjien oman järjestön, Opaskoirayhdistyksen, vapaaehtoistyöntekijöitä. Peesarit eivät puutu koirankoulutukseen, he ainoastaan avustavat harjoituksissa.

Opaskoirayhdistys ja tulevaisuudessa myös Suomen Opaskoirakoulu järjestävät erityisiä täydennyskoulutuskursseja opaskoirankäyttäjille. Opaskoiran kanssa on hyvä harjoitella myös vieraassa ympäristössä, se piristää koko koirakkoa ja kotonakin pikku ”lomareissun” jälkeen sujuu yhteistyö koiran kanssa paremmin.

Art and Design by Matthew James Taylor

Uutiset ja tiedotteet

Suomen Opaskoirakoulu HAKEE KOIRIA

Suomen Opaskoirakoulu ostaa ja ottaa vastaan lahjoituksina alle 1,5-vuotiaita koiria ja koiranpentuja, joista koulutetaan myöhemmin sokeiden opaskoiria. Käyttämämme rotu on ensisijaisesti labradorinnoutaja.

Tarjoukset ja tiedustelut:

Suomen Opaskoirakoulu

info(at)sokko.fi
Puh. 044-056 4406
www.sokko.fi